Sfaturi pentru alegerea celor mai bune decoratiuni de nunta

decoratiuni nunta

Nunta este un eveniment in cadrul caruia se sarbatoreste unirea a doua persoane si onoreaza legatura de iubire dintre ele. O astfel de ocazie speciala necesita cele mai elaborate pregatiri, pentru ca aceasta sa ramana in amintirile tuturor participantilor ca fiind o zi perfecta si frumoasa din toate punctele de vedere. Unii dintre cei mai importanti factori care pot adauga splendoare marelui eveniment sunt decoratiunile de nunta. Astfel, nu este surprinzator faptul ca toate cuplurile doresc sa aiba cele mai rafinate si deosebite decoratiuni de nunta.
Nuntile ofera posibilitati ample pentru cuplurile ce vor sa obtina cat mai multa creativitate si idei exceptionale pentru elementele de décor ale nuntii.

Iata cateva idei simple pentru alegerea celor mai bune decoratiuni de nunta:

  • Decoratiunile de nunta mai traditionale pot include folosirea lumanarilor plutitoare, baloanelor colorate si a nelipsitului décor floral, care trebuie sa existe in fiecare loc important al nuntii. Cu toate acestea, pentru a avea un impact mai profund, decoratiunile ce fac parte din anumite teme specifice, scheme de culori sau stare de spirit pot adauga un accent deosebit acestei ocazii grandioase.
  • Cele mai importante lucruri care trebuie sa fie luate in considerare sunt bugetul si planificarea in functie de acesta. Este esential ca organizatorii unei nunti sa se gandeasca la un buget din care sa economiseasca cel putin 10% pentru inevitabilele situatii de urgenta.
  • Cei care nu au un buget foarte mare pot alege doar cateva elemente de décor importante care sa faca locul sa arate atractiv. Mai mult decat atat, daca sunt creativi, mirii sau organizatorii isi pot face propriile elemente de décor in loc sa le cumpere, economisind astfel o suma importanta de bani.
  • Exista multe teme de nunta, care pot avea mare succes. Spre exemplu, anotimpurile anului, tema plajei, piscina, iarna, natura, toate acestea pot fi luate in considerare ca fiind teme de nunta, extrem de interesante si incantatoare. Astfel, cuplul poate alege sau decora un loc de intalnire. Pentru tema plajei, alegerea unei zone frumoase la malul marii in care indragostitii sa se casatoreasca ar fi un eveniment foarte interesant atat pentru oaspeti, cat si pentru gazde. Pentru tema naturii, cuplurile pot impodobi locul in verde, apeland la un décor floral bogat cu plante salbatice. Pentru ideea iernii, decoratiunile de nunta pot include sculpturile de gheata, baloane albe si un décor floral cu nuante argintii.
  • Pentru a obtine aspectul dorit, este important sa se concentreze pe domeniile cheie in timp ce se decoreaza locul de desfasurare a nuntii. Domeniile cheie includ altarul, spatarele scaunelor, peretii, usile, tavanul, podeaua, balustradele, etc. Oamenii mai entuziasti pot decora chiar si baile, servetelele si lucrurile mai marunte pentru a obtine un ambient complet.
  • De asemenea, alegerea luminilor corecte este extrem de importanta pentru a sustine tema. Iluminatul poate transforma complet scena si, prin urmare, trebuie sa fie o parte integranta a planificarii decorului unei nunti.
  • Cu toate acestea, este important sa se tina in vedere pastrarea unor limite in ceea ce priveste decorul unei nunti, deoarece prea multe decoratiuni pot arata aglomerat si de prost gust. Uneori, locul in sine poate fi extrem de atractiv si astfel are nevoie doar de cateva decoratiuni de baza. In acest caz, locul poate fi pastrat simplu, infrumusetat doar cu un décor floral elegant, pentru a-i spori grandoarea.
  • Totodata, ar fi o idee buna ca mirii sa se consulte cu un decorator de nunta, care le poate emite un aviz de specialitate cu privire la decoratiunile cele mai potrivite.

In ceea ce priveste decorul floral, trebuie sa se acorde o atentie deosebita, deoarece florile reprezinta unul dintre cei mai importanti factori ai nuntii. Acestea creeaza o stare de spirit speciala si pot transforma o sala obisnuita intr-o scena romantica si captivanta.

Pentru a obtine cel mai bun décor floral va trebui sa se angajeze un florar, daca bugetul mirilor le permite acest lucru. Florarul este cel mai in masura sa spuna ce tip de flori se potrivesc in fiecare incapere. De asemenea, florarul face cele mai bune asocieri intre florile de sezon si cele pe care le doresc mirii in ziua lor mare. Buchetul de mireasa poate fi si el ales tot de catre florarul specializat, pentru ca acesta sa se potriveasca atat cu tinuta miresei, cat si cu restul decoratiunilor de nunta.