Cele mai bune fose septice si avantajele acestora

Fosele septice ecologice sunt o varianta mult mai buna decat fosele clasice, din beton sau caramida, care ajung in timp sa afecteze si sa polueze panza freatica. Aceste fose sunt cea mai buna solutie pentru cei care isi construiesc sau locuiesc la o casa, dar nu au acces la reteaua de canalizare.

Ce sunt fosele septice? Ele sunt niste rezervoare care se monteaza in pamant si colecteaza apa menajera produsa si ajuta la eliminarea materiilor poluante din apele uzate. Acestea retin, de asemenea, materiile solide si deseurile.

Alegerea fosei septice potrivite este necesara, astfel incat sa nu apara anumite probleme la o perioada dupa montarea acesteia, iar primul aspect care conteaza in alegerea ei este luarea deciziei privind materialul din care este confectionata. Este important sa nu alegi cel mai ieftin model de pe piata, caci cu siguranta materialul din care este realizata va fi de proasta calitate.

Unul dintre cele mai apreciate modele de fosa septica este cel din polipropilena, despre care se stie ca este cel mai rezistent si durabil material din care poate fi confectionata fosa. Printre alte tipuri de fosa se mai pot specifica cele din fibra de sticla, plastic, beton sau caramida.

Printre avantajele fosei septice din polipropilena se numara faptul ca este foarte rezistenta la socuri termice sau mecanice, dar aceasta este si foarte rezistenta la actiunea gazelor sau a substantelor chimice care apar in urma descompunerii deseurilor.

Bacteriile din interiorul fosei septice sunt cele care transforma materiile fecale solide in gaze si namol, iar substanta ramasa este impinsa intr-un alt compartiment unde asupra reziduurilor actioneaza un proces de sedimentare.

Foselor septice ecologice li se pot adauga anumiti activatori biologici, cu ajutorul carora descompunerea materiilor solide sunt accelerate, iar mirosurile neplacute sunt eliminate. Datorita acestor produse chimice, perioada de timp dintre doua vidanjari, care trebuie efectuate intre 1 si 3 ani, poate fi prelungita.